top of page
  • Toms Herings

Мусіэнко, Наталія Борисівна. Art of Maidan


Izdevumā “Art of Maidan” dokumentēta visdažādāko māksliniecisko izpausmju eksplozija Maidana revolūcijas laikā (2013–2014) Kijivā – no mākslinieku darinātiem plakātiem un fotogrāfijām līdz instalācijām, performancēm, kino un mūzikai –, attiecīgi izdalot mākslas veidus un tos papildinot ar novērotajām tendencēm. Lai arī nedaudzās lappuses, kā raksta autore, ir tikai piliens jūrā, izdevums ir mākslas vēstures atainojums reāllaikā.


Autore, būdama ukraiņu modernās mākslas zinātniece, akadēmiski raugās uz dramatiskajiem notikumiem, nekļūdīgi apzinoties jau tobrīd izrādīto Krievijas militāro agresiju kā pagrieziena punktu Ukrainas vēsturē, kad vēl pirms 2022. gada militārā aizstāvības kara jau 2013. gadā “māksla devās uz barikādēm”.

Grāmatas pirmizdevums ukraiņu valodā iznācis 2015. gadā.



Мусіэнко, Наталія Борисівна. Art of Maidan. Teksts angļu valodā, tulkots no ukraiņu valodas. Kyiv : Huss, 2016. 96 lpp. ISBN 9786177110698.


Toms Herings 2022. gada aprīļa numura iznākšanas brīdī ir LNB Speciālo krājumu departamenta Mākslas un mūzikas centra Mākslas lasītavas galvenais bibliogrāfs.




Recent Posts

See All
bottom of page